home | contact | reageren | disclaimer  
   
  home  >  extra  >  Luigi van Leeuwen weer burgemeester  

Luigi van Leeuwen waarnemend burgemeester in Wassenaar
De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft de voormalige burgemeester van Zoetermeer dr. L. van Leeuwen per 1 december 2005 benoemd tot waarnemend burgemeester van Wassenaar.

De benoeming van een waarnemer bleek noodzakelijk nadat de zittende burgemeester Van den Muijsenberg op 5 oktober zijn werkzaamheden tijdelijk heeft neergelegd. Naar aanleiding van dit besluit heeft de Commissaris zowel met de heer Van den Muijsenberg als met de wethouders en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad gesprekken gevoerd. Binnenkort gaan de betrokkenen nader in gesprek over de wijze waarop de partijen uit elkaar gaan.

De voordracht door de Commissaris van de VVD-er Van Leeuwen (66 jaar) is door de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Wassenaar met unanieme instemming ontvangen. Met de heer Van Leeuwen krijgt de gemeente Wassenaar (26.000 inwoners) een ervaren bestuurder als burgemeester.

De heer Van Leeuwen was van 1988 tot aan zijn pensionering in 2004 burgemeester van de gemeente Zoetermeer en daarvoor van 1975 tot 1988 burgemeester van Capelle aan den IJssel. Ook is hij sinds 1998 bijzonder hoogleraar Openbare Financiën der Lagere Overheden aan de Universiteit van Tilburg, waar hij op 2 december aanstaande zijn afscheidscollege zal geven. Op dit moment is hij tevens actief als zelfstandig adviseur.

In overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Wassenaar zal de Commissaris nader bepalen wanneer de procedure voor werving van een kroonbenoemde burgemeester kan worden gestart.

<< terug